Barn- och Ungdomsverksamhet

Ungdomsorientering 2024

Årets träningar för barn och ungdomar startar 6:e maj. Vi kommer tills vidare att träffas vid Skidstugan och det är måndagar kl 18 som gäller. Om vi byter plats för träningarna så meddelar vi det i god tid innan. Det är träning oavsett väder, om än i anpassad form. Ta gärna med ombyte, åtminstone för fötterna. Meddela förhinder med SMS till 070-257 91 97 (Inger).

Det krävs en del engagemang från dig som förälder. Du behöver följa med ditt barn i skogen tills barnet känner sig trygg och kan och vill springa själv.

Andra träningar och tävlingar

Orientering är en idrott som bygger på att man ska kunna omsätta sina orienteringskunskaper även i nya och okända marker. När vi tränar i skogen runt Skidstugan blir elljusspårsområdet snabbt välkända marker som ger barnen trygghet, men det begränsade skogsområdet kan bli lite tråkigt i längden. Det är därför lärorikt och utvecklande för barnen om de får prova att orientera även i andra områden. Ett bra sätt är att delta i de tisdagsträningar som Ö-viks sex orienteringsklubbar turas om att arrangera under namnet 7-klubbs (det var 7 klubbar när det startade). På dessa träningar finns banor som passar för alla, från nybörjare till elitlöpare, föräldrar eller annan vuxen följer och hjälper sina barn vid behov. Anmälan på plats eller senast dagen innan via anmälningssystemet Eventor. Start mellan kl. 18 och 19. Kanske ska du som vuxen springa en egen bana?

SI-pinnar finns ofta att låna via klubben men kan även hyras av arrangören. Om du är intresserad berättar vi gärna mer om 7-klubbs.