Livelox

Livelox är ett analysverktyg för orientering. Spela in din rutt med hjälp av en mobilapp eller GPS-klocka. Kul att se andras vägval, och alltid intressant att se hur man faktiskt sprang själv. Livelox finns numer alltid tillgängligt på alla tävlingar och även 7-klubbs-träningar. Det kanske är dags att testa Livelox?

Det kan verka krångligt, men när man väl kommit igång så är den absolut svåraste delen att komma ihåg att sätta på klocka/telefon innan start. 🙂

Här kommer en beskrivning hur du går till väga. Hör av dig om du stöter på problem.

 • Logga in på Livelox. Du loggar in med ditt Eventor-konto. Tävlingar och klasser hämtas nämligen med automatik från Eventor, så då läses klasser, startlistor och resultat automatiskt över till Livelox och kopplas samman med de deltagare som lägger in sina rutter. Det går att välja att skapa ett separat konto på Livelox, men då kommer kopplingen till Eventor inte att fungera.
 • Har du inget Eventor-konto? Jo, det har du! Är du medlem i en svensk orienteringsklubb använder du ditt IdrottOnline-användarnamn och lösenord för att logga in på Eventor.
  • Är du inte medlem i Sidensjö IK? Då är det hög tid att bli det nu. Betala medlemsavgiften och hör av dig till någon av oss med personuppgifter, så lägger vi till dig i medlemsregistret.
  • Saknar du inloggningsuppgifter i IdrottOnline? Klicka här. Där kan du välja ”Glömt lösenordet” och fylla i ditt personnummer så kommer uppgifter via e-post. Finns ingen e-post registrerad på ditt personnummer, så kontaktar du Lina eller Stefan. Fungerar på samma sätt för barn som vuxen.
 • Nu när du har alla inloggnings-uppgifter som du behöver testar du att logga in på Eventor och Livelox. Det är alltså IdrottOnline inloggningen som används överallt.
 • Antingen har du en gps-klocka där du sätter igång en aktivitet där gps-spår spelas in, eller ladda ner livelox-appen och starta en aktivitet, eller använd valfri träningsapp till din telefon som kan spela in gps-spår.
 • Nu är det dags att ge dig ut i skogen, spring en bana. Glöm inte att starta gps/app i god tid. Det kan ta lite tid för gps:en att hitta rätt. Ofta ser man löpare som enligt Livelox springer parallellt med stigen i början av banan. Det gör ingenting att man startar sin aktivitet långt innan man passerar starten, Livelox/Eventor har koll på startpunkt/starttid, så det kommer att bli rätt ändå.
 • När du sprungit färdigt, så beror det lite på om du använt klocka/livelox-app/annan träningsapp hur du går vidare:
  • gps-klocka. Leta rätt på gpx-filen som skapats av klockan. Sätt dig framför en dator, antingen via Eventor eller Livelox, sök upp rätt aktivitet och sen ”Lägg till rutt”. Du kommer då kunna välja om det är du själv eller någon annan som sprungit. Om man har en klocka från Polar, Garmin eller Suunto så kan man ställa in automatisk synkronisering. Det fungerar väldigt bra. Läs hur du gör på Livelox
  • Livelox-appen. När du är klar med passet, så ska det bara vara att spela upp.
  • Annan träningsapp. Leta rätt på gpx-filen som skapats av appen. Gör sedan på samma sätt som om filen kommit från en klocka.

Nu kan du börja jämföra ditt lopp med övriga deltagare. Bjud på dina misstag och beundra motståndarnas skicklighet!